Uitstekende samenwerking Insituform met Gemeente Stede Broec en HHNK bij unieke rioolrenovatie

Tijdens de rioolrenovatie voor de Gemeente Stede Broec in Grootebroek en Bovenkarspel heeft Insituform nauw samengewerkt met de gemeente en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De kernen Grootebroek en Bovenkarspel hebben de hoofdafvoer van het riool (voor ongeveer 9.000 inwoners) in een park. Deze hoofdafvoer ligt aan de zuidzijde van de gemeente Stede Broec en is verbonden met de kelder van het hoofdgemaal van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

De kwetsbaarheid van het systeem is getoetst op basis van inspecties en aan de hand hiervan werd besloten de rioolleidingen te relinen. Deze rioolleidingen liggen 3-4 meter diep waarbij schades door wortel ingroei en H₂S-vorming de staat van de buizen ernstig hebben aangetast.

In het bestek van de gemeente is, gezien de combinatie van diameter en werklengte, de, meermaals  bewezen, kousmethode met naaldvilt beschreven als zijnde de beste keuze voor deze relining. De renovatie van de leidingen is opgesplitst in een gedeelte van 334 meter (met een diameter van 700 mm) en een tweede deel van een indrukwekkende en unieke 795 meter (met diameter 800 mm).

In verband met de toegankelijkheid en de ligging van meerdere putten in het park is er besloten om vanuit één opstellocatie de relining te verrichten.

Onder grote belangstelling vanuit de gemeente Stede Broec en haar buurgemeenten is de rioolrenovatie uitgevoerd. De aanwezigen waren onder de indruk van Insituform’s vakkundigheid en haar hoge mate van actief anticiperen op de procesveranderingen.

Omdat de hoofdafvoer rechtstreeks verbonden was met de kelder van het HHNK-gemaal, is het project in goede samenwerking met het HHNK soepel verlopen.

Het waarborgen van de afvoer van de wijken is prima opgelost met pompen en persleidingen.

Door haar jarenlange ervaring en professionaliteit heeft Insituform deze complexe werkzaamheden binnen 2 weken kunnen realiseren.

Paul Mulder van de Gemeente Stede Broec waardeert de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden van Insituform en was zeer onder de indruk van de beroepsbekwaamheid.

Het enige wat achteraf te zien was: Insituform’s ervaring.

Naam *
E-mail adres *
Organisatie
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
Kies een categorie
Opmerkingen *
Captcha

Bewijs dat u geen robot bent. Wij verzoeken u bovenstaande tekst in te voeren.

Dankzij cookies werkt onze website het beste. U gaat akkoord met ons gebruik van cookies wanneer u onze site blijft gebruiken.

OK