Reconstructie Strangewege te Ommen

Reconstructie Strangeweg te Ommen

Bij de integrale reconstructie van de Gemeente Ommen hoorde een groot aantal deelprojecten, waaronder het relinen van het riool onder de Strangeweg.

Als onderdeel van de wegreconstructie Strangeweg te Ommen heeft Insituform in februari 2014 het grote riool, met een diameter van 1.500 mm, voorzien van een nieuwe constructieve buis met een levensduur van meer dan 50 jaar.

Voor deze oplossing is gekozen vanwege de korte tijdsduur in uitvoering, waarbij de verkeershinder minimaal is. Daarnaast speelde ook de bodemvervuiling op het industrieterrein “De Strangen” een belangrijke rol. Het opgraven en vervangen van het riool met grondbemaling was daardoor geen reële optie.  

Aanvullende redenen om voor het relinen van de rioolleiding te kiezen zijn bovendien, dat de Strangeweg een belangrijke verkeersverbinding is en de aanwezigheid van kabels en leidingen. Sleufloos renoveren door middel van de Insituform® kousmethode is de beste optie gebleken en is, met minimale overlast, succesvol uitgevoerd.

Insituform heeft de renovatie van de riolering met diameters 400 mm tot 1.500 mm binnen 4 weken gerealiseerd. In deze periode is ook al het afvalwater naar het rioolgemaal omgepompt met speciale leidingen en leidingbruggen, zgn. “jumpers” (zie foto). 

 Netherlands

De gemeente Ommen was zeer tevreden over de professionaliteit in uitvoering en de open en duidelijke communicatie tijdens de werkzaamheden. Uiteraard voorzien wij u graag van meer informatie over dit of een van onze vele andere projecten. U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor te Zoetermeer (088 – 0403600) of via insituform_nl@insituform.com.

Naam *
E-mail adres *
Organisatie
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
Kies een categorie
Opmerkingen *
Captcha

Bewijs dat u geen robot bent. Wij verzoeken u bovenstaande tekst in te voeren.

Dankzij cookies werkt onze website het beste. U gaat akkoord met ons gebruik van cookies wanneer u onze site blijft gebruiken.

OK