netherlands

Insituform haakt in op NL DOET

Het Oranje Fonds organiseerde samen met andere organisaties weer NL Doet op 15 en 16 maart jl.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken vond de Zoetermeerse organisatie, Insituform® BV. Insituform® is gespecialiseerd in het renoveren van ondergrondse infrastructuur.

Een van de 8300 klussen waar op 15 en 16 maart hulp voor werd gevraagd, was het helpen opknappen van Zorgboerderij “Buitengewoon” te Delfgauw.

Op deze toekomstige zorgboerderij, waar mensen met Alzheimer, binnen een kleinschalige setting kunnen gaan wonen, heeft Insituform® haar mankracht o.a. ingezet bij het snoeien van bomen, het onderhoud van de tuin, het opruimen van de stallen, het “bikken” van antieke steentje voor hergebruik en het realiseren van een natuurwal.

Gehoopt werd op een lentezonnetje. Deze hoop werd snel de bodem ingeslagen, door de vorm van natte sneeuw en regen. Dit heeft het enthousiasme en de inzet van de deelnemers niet gedrukt.

De woon-zorgvoorziening zal worden gerealiseerd in een historische boerderij die de status van monument heeft gekregen.

Het complex bestaat uit een huis, meerdere stallen en diverse bijgebouwen. Direct achter het huis liggen de oude koestal en kleinveestal.

De nieuwe woon-zorgvoorziening zal in deze 2 stallen worden gehuisvest.

Deze stallen worden geheel verbouwd en gerestaureerd, waarmee zij op alle vlakken zullen gaan voldoen aan de huidige eisen die aan een moderne woon-zorgvoorziening worden gesteld. Deze verbouwingen worden zo uitgevoerd dat de oorspronkelijke historische vorm van de boerderij niet zal worden aangetast.

Insituform® vond dit een uitstekende gelegenheid om te tonen dat zij Maatschappelijk Betrokken Ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en te tonen dat het inzetten voor een leefbare samenleving belangrijk is".

Naam *
E-mail adres *
Organisatie
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
Kies een categorie
Opmerkingen *
Captcha

Bewijs dat u geen robot bent. Wij verzoeken u bovenstaande tekst in te voeren.

Dankzij cookies werkt onze website het beste. U gaat akkoord met ons gebruik van cookies wanneer u onze site blijft gebruiken.

OK