Gemeente Den Helder pakt riool aan

Ook in 2014 heeft de Gemeente Den Helder er bewust voor gekozen om, op meerdere locaties in haar gemeente, de afvoerrisico’s van afvalwater te verminderen door rioolrenovatie.

De aanbesteding van het werk was gebaseerd op de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Bovendien werd veel waarde gehecht aan de bereikbaarheid van de straten, open communicatie en afstemming. Insituform werd op al deze punten als beste aanbieder geselecteerd en nam de uitdaging aan.

De start van de renovatie vond plaats in de Loosdracht en de Molengracht. Later volgden de Jonkheer Jacob van Veenstraat, Volkstuinvereniging Tuindorp en de Schoolweg. Zonder graafwerkzaamheden, waren de, aan te pakken, riolen vooraf gereinigd en geïnspecteerd.

De totale renovatie werd in fases gedaan, waardoor de straten slechts in delen werden afgesloten en het verkeer geen grote overlast van de werkzaamheden heeft moeten ervaren.

Speciale aandacht ging uit naar het grote diepliggend transportriool. Deze verzamelleiding van vuilwaterriolen bij een gescheiden rioolstelsel lag onder de volkstuinvereniging. Om de overlast in de volkstuinen tot een minimum te beperken werd gekozen voor een zgn. “verloopkous”.

De verschillende diameters van het riool (900 en 1.000 mm) zijn in één werkgang en vanaf één opstelplaats gerenoveerd. Dit is alleen mogelijk door gebruik te maken van een naaldvilt kous. Deze gerenommeerde inversiemethode biedt al vele decennia een betrouwbaar resultaat en is onder alle omstandigheden toepasbaar, zoals scherpe bochten, verloopstukken, zware infiltraties en verzakkingen.

De levensduur van het riool werd door deze renovatietechniek voor minimaal 50 jaar verlengd.

Naast de rioolrenovatie heeft Insituform ook de bijkomende civiele werkzaamheden en het overpompen van het afvalwater onder haar verantwoordelijkheid genomen.

De Gemeente Den Helder was enorm tevreden over de manier waarop, in goed overleg met alle betrokken partijen, werd gecommuniceerd. Bewoners van de betreffende straten werden vooraf, tijdens en na de werkzaamheden geïnformeerd via “bewonersbrieven” en een speciaal daarvoor

ingerichte website. Hierdoor waren zij voortdurend op de hoogte van de laatste stand van de werkzaamheden. Ook werden er gele tekstborden voorafgaand aan de werkzaamheden geplaatst om betrokkenen te informeren. Bewoners en omwonenden hebben tijdens de periode slechts minimale overlast van de werkzaamheden ervaren.

Door haar enorme kennis, jarenlange ervaring en unieke karakter heeft Insituform haar belofte om de werkzaamheden bij een zo groot mogelijk rendement en minimale overlast voor de gemeente en haar bewoners op te leveren, waar gemaakt.

Naam *
E-mail adres *
Organisatie
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
Kies een categorie
Opmerkingen *
Captcha

Bewijs dat u geen robot bent. Wij verzoeken u bovenstaande tekst in te voeren.

Dankzij cookies werkt onze website het beste. U gaat akkoord met ons gebruik van cookies wanneer u onze site blijft gebruiken.

OK