Gemeente en Portaal werken aan brandveiligheid

Op de tonen van een rookmelder en in een wolk van confetti zijn ze van start gegaan; de brandveiligheidsadviseurs die op hun dienstfiets de Nijmeegse wijken ingaan om 4500 Portaalwoningen in Nijmegen dit jaar te voorzien van een rookmelder. Burgemeester Hubert Bruls en Portaaldirecteur Vincent van Oordt gaven afgelopen dinsdag 11 maart samen het startschot voor het project brandveiligheid-checks.

gemeenteEen brandveilige woning is van levensbelang. De gemeente Nijmegen, Woningcorporatie Portaal en de brandweer Gelderland-Zuid trekken daarom samen op.

Zes Nijmeegse werklozen krijgen de kans om werkervaring op te doen als brandveiligheidsadviseur bij Portaal.

De adviseurs brandveiligheid, die op dit moment een uitkering ontvangen, krijgen een participatiebaan aangeboden in het kader van Social Return on Investment. Insituform is de bedenker en initiator van dit unieke project, dat mede financieel ondersteund wordt door de Grontmij.

Woningcorporatie Portaal betaalt de rookmelders en begeleidt de adviseurs. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de brandveiligheid in de stad wordt verbeterd en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen waardevolle werkervaring op.

De brandveiligheidsadviseurs gaan de rookmelders aanbrengen bij huurwoningen van Portaal waar nog geen rookmelder geplaatst is. Daarnaast adviseren zij huurders over hoe hun woning brandveiliger gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door samen met de bewoner een controlelijst van de brandweer door te nemen. Vaak kunnen met kleine aanpassingen al veel gevaarlijke situaties worden voorkomen.

Om betrouwbaar advies te geven hebben alle adviseurs brandveiligheid een basistraining gehad van de Brandweer Gelderland-Zuid. Daarnaast worden zij begeleid door een projectleider van Portaal. De adviseurs zijn herkenbaar aan hun kleding en kunnen zich legitimeren. Huurders worden vooraf per brief geïnformeerd.

Naam *
E-mail adres *
Organisatie
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
Kies een categorie
Opmerkingen *
Captcha

Bewijs dat u geen robot bent. Wij verzoeken u bovenstaande tekst in te voeren.

Dankzij cookies werkt onze website het beste. U gaat akkoord met ons gebruik van cookies wanneer u onze site blijft gebruiken.

OK